Краків - польське місто-магніт. Як туди дістатися?

Коли ми їдемо подорожувати, то завжди очікуємо від кожного нового місця особливих вражень. Шукаємо певну візитну картку, що допоможе ідентифікувати відкриття по особливому. Ці речі закарбовуються в пам'яті на довгий час. Гарне враження потім може роками тягнути вас сюди знову і знову.


Нещодавно авторам Творчого об'єднання TanDeM відкрилось нове місце - Краків, давня королівська столиця Польщі, яке знаходиться на півдні країни. Всього два затишних вечори, один сонячний день, наповнений прогулянками, трохи фото... Але цього виявилось достатньо, щоб захотілося сюди повернутись.
Декілька фото, після чого ми розповімо, як дістатися до Кракова з України.

Королівський замок Вавель


Логотип той самий, але назва дещо спантеличила...

Ринкова площа вражає своїми розмірами!

Краків може запропонувати туристу безліч варіантів вражень. Окрім відвідання історичного центру дуже популярною є соляна копальня “Величка” (Wieliczka), що знаходиться всього в 20 кілометрах від міста.

Як дістатися Кракова:

1. Автобусом
Є велика кількість автобусних маршрутів, якими можна дістатися Кракова з України за прийнятними цінами. Скористайтеся сайтами Busfor.ua або Ecolines, щоб підібрати зручний для себе. Недоліком цього способу може бути хіба що достатньо довгий час у дорозі, якщо ви їдете з Києва (не менше 17 годин).

2. Літаком
Сучасний аеропорт Кракова ім. Іоанна Павла ІІ знаходиться в безпосередніій близькості від міста. Сюди літають багато європейських авіакомпаній, зокрема, лоукост Ryanair.
З аеропорту доїхати до центральної частини міста можна на таксі, автобусом чи швидкісним потягом. Останній варіант є найшвидшим, адже станція "Kraków Lotnisko" фактично є частиною терміналу. Потяги в місто вдень ходять кожні 30 хвилин, а мандрівка триває всього 17 хвилин. Квитки можна купити на платформі станції (кредитною карткою), або ж прямо у кондуктора (лише готівкою).

3. Потягом
Як на мене, наразі це найзручніший та відносно недорогий спосіб дістатися до Кракова з України (якщо їдете з Києва, то дорога залізницею з пересадкою в Перемишлі займе у вас близько 11 годин).
Сідаєте в потяг 705/706 Інтерсіті+ "Київ-Перемишль" о 7 ранку в Києві і вже 13:25 ви на вокзалі “Przemyśl Główny”. Митний та паспортний контроль здійснюється прямо під час руху потяга, що дуже зручно і не вимагає стояти довгі черги на кордоні. Зверніть увагу, що квитки на потяги міжнародного сполучення "Укрзалізниці" можна купити лише в квиткових касах і тільки готівкою (продаж відкривається за 30 днів з 8:00 ранку).

Зазізничний вокзал “Przemyśl Główny”
Година очікування в Перемишлі - і ви вже в потягу IC 3603 "Przemyśl-Wrocław" (Виспянський). Квиток зручно купувати онлайн на сайті www.intercity.pl. Далі три з половиною години польських краєвидів, після чого о 18:05 ви вже на залізничному вокзалі "Kraków Główny".
Щоб доїхати до вашого готелю скористайтесь трамваєм, автобусом, або ж таксі (мій вибір тяжіє до Uber - всього за 10-15 злотих ви з комфортом дістанетесь фактично будь-якої точки міста).

Мандруємо з TanDeM! Підписуйтесь та слідкуйте за оновленнями нашої Facebook-сторінки.

Натисніть на значок під стрілкою, щоб поширити цю статтю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський