Корифеї космонавтики: готові до польоту!

Цього року TanDeM відзначив День космонавтики по-особливому: розпочавши цикл космічних ігролекцій для дітей 11-15 років. Перший захід цього циклу - "Корифеї космонавтики" - ми провели 15 квітня 2017 р. в коворкінгу "DataHub" на Шулявці. За три години діти встигли познайомитися з вісьмома геніями космічної галузі, збудували свої красиві величезні ракети, побачили запуск космічного корабля та дізналися про різноманітні ситуації, що траплялися в реальному житті космонавтів!

Нижче - фотозвіт про подію!

Спершу організатори зустрічі, Максим та Раїса, зустрічали учасників, і доки всі збиралися, Максим встиг розповісти дітям про декілька найцікавіших книжок про космос зі своєї бібліотеки. Потім знайомились в дружному колі. І не просто знайомились, а одразу придумували річ, яку кожен з нас візьме з собою в космічний політ (назбирали різного: від ананаса та дивана до віртуальних друзів).

Максим, Микита, Надія та Артем готуються до космічного польоту

А на цьому фото видно майже всю нашу компанію! Весело спілкуємось!

Далі - рушаємо в космічну мандрівку та в складі своїх команд вирішуємо несподівані проблеми, що виникли під час польоту (звісно, за допомогою тих речей, які ми вже взяли з собою!). Після презентації рішень дізнаємося, що наші навчальні ситуації не вигадки, а цілком реальні події в історії космонавтики (одна з яких відбулася під час польоту STS-1 "Колумбія" в 1981 р., а елементи іншої ситуації були схожими на те, що сталося під час посадки "Союз ТМ-5" в серпні 1988 р.)


Після цього діти мали можливість переглянути відео запуску справжнього Спейс-Шатла. І тут розпочалася одна з найцікавіших частин заходу - будівництво великих ракет із сонячними панелями! Керував процесом майстер оріґамі Денис Лялін.


І ось що вийшло в результаті!


Далі на нас чекала цікавезна гра на такому от полі:


У 24-х кружечках - станціях для Ozobot'a - на екіпажі команд чекали імена знаменитих винахідників космічної галузі, цікаві факти з їхнього життя (з наступними запитаннями) та бонуси, що допомагали в просуванні до фінальної мети - невідомої планети (останнього кола на полі). Лише зібравши усіх винахідників та прослухавши інформацію про них, діти могли закінчити гру. Команда, що набрала більшу кількість балів, отримала право поставити свій прапор на невідому планету:



Враховуючи те, що назви наших команд були і без того смачні ("Оладушки с кленовым сиропом" та "Чебурек-1"), можете уявити, з якою насолодою учасники з'їли торт-планету!


Творче об'єднання "TanDeM" дякує за допомогу в проведенні ігролекції Володимиру Селюху (технічна підтримка) та Денису Ляліну (майстер-клас з оріґамі), а також усім учасникам за плідну взаємодію та увагу!

До зустрічі!

P.S. Завжди раді знайомству з новими учасниками й учасницями! Приєднатися до наших подій:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський