Вибухові кошенята: гра, повна несподіванок

Позаминулого тижня учасники клубу розвитку особистості "TanDeM" познайомилися з новою настільною грою. Маленька й, здавалося б, непримітна коробочка містила в собі загрозу: вибухових кошенят! Так, вам не почулося. Кошенята, що вибухають, почали завойовувати серця гравців ще з липня 2015 р. Цю гру, "Exploding Kittens", придумали й розробили Ілан Лі (Elan Lee) та Метью Інман (Matthew Inman) у співпраці з Шейном Смолом (Shane Small). Ці креативні люди у різний час працювали в проектах Xbox, ARG, Marvel i Oatmeal.
При чому самі розробники навіть не підозрювали, що поява кошенят таки стане справжнім вибухом. Відкрита компанія збору коштів на Kickstarter виявилась надзвичайно успішною: потрібну суму в 10 000 доларів було зібрано за 8 хв., а за весь час ця сума досягла 8,7 міліонів доларів! Гра побила рекорд за кількістю спонсорів на Kickstarter (219382 людини). Сам Ілан Лі зізнається: "Коли ми запускали "Вибухових кошенят", я думав, що це буде побічним проектом на вихідні. Так дивно, коли побічний проект відсуває на задній план головний проект, перевищуючи його за розмахом і масштабом. Тож я вирішив чесно відпрацювати кошти, які зібрав. Я зрозумів, що якщо не приділю цьому всієї своєї уваги, то шкодуватиму про це протягом усього подальшого життя."
Сторінка гри на Kickstarter (англійською)

Якою ж картою походити?
У чому ж привабливість гри? Це простота й ризик, цікаві малюнки й ефекти. Це своєрідна "котяча" версія російської рулетки, у якій гравці по черзі тягнуть картки зі стосу, а вилітає той, кому потрапило "вибухове кошеня". Втім, тваринку можна знешкодити спеціальною карткою (за наявності). Шанси "вибухнути" неухильно зростають впродовж приблизно 15-ти хвилин, доки в грі не залишиться один гравець-переможець. Під час гри можуть бути використані й додаткові функції, як-то картки "Стоп!", "Атакуй", що додають динамічності.

Інтрига: хто "вибухне" цього разу?
Перша версія гри називалася "Саперна бригада" і, як зазначають її творці, була зовсім не такою прикольною. Вони вирішили змінити назву ­­– таким чином з'явилися "вибухові кошенята". Назва сподобалася, але авторам гри було дуже шкода підривати кошенят. Таким чином, у своїй фантазії вони дійшли до того, що кошенятка вибухають самі собою, з незалежних від нас причин. Зобразити "причини" було не так уже й легко. У першій версії кошенята самі були бомбами (по факту, занадто схожими на Angry Birds). У другій версії – виглядали занадто суїцидально, що не додавало радості. І зрештою розробники зрозуміли що за ідеєю далеко ходити не потрібно: кошенята можуть вибухати саме тому, що роблять звичні для них речі (стрибають на клавіатуру комп'ютера або жують непридатні для цього речі). Знешкоджувати ж тваринок можна також типовими речами, що відволікають кішок, як то смачна їжа чи цікаві іграшки.
Так, це весело й страшно або, якщо точніше, страшно весело!
Раунд гри проходить дуже швидко й весело. Закладена в стос карток "вибухівка" ледь чи не з першої секунди створює напругу, що приємно лоскоче нерви (адреналін у помірних дозах корисний для здоров'я й підвищує стресостійкість). Кожному з наших учасників та учасниць довелося принаймні один раз "вибухнути" – для того, щоб почати все спочатку в наступній грі. Це той випадок, коли можна багато разів випробовувати долю і при цьому не надто лякатися, адже кошенята такі милі! (Незрівнянні та чудові кошенята вибухові! :)) Бажаєте познайомитися з ними й іншими цікавими героями настільних ігор?
Чекаємо на вас кожної першої і третьої п'ятниці місяця! Наступна зустріч вже 15 лютого 2019 р.

Хочу грати з вами

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський