Говорити з дітьми

Ми прагнемо, щоб діти зростали в найкращих умовах, отримали якісну освіту та престижну професію. А якщо навіть не престижну, то в будь-якому випадку таку, що буде їм у радість. Наші діти малюють, читають, грають на музичних інструментах, конструюють та програмують, займаються спортом, готуються до ДПА та ЗНО, беруть участь в олімпіадах та конкурсах... Іноді в їхньому графіку складно знайти навіть 20 хвилин на те, щоб обговорити, що ж відбулося за день, адже й огледітись не встигнеш, як треба вечеряти та лягати спати. А водночас вони мають безліч думок, нерозв'язаних питань, внутрішніх протиріч, якими так хочеться поділитися з людиною, яка зрозуміє...
Сьогодні комунікації розвинені, як ніколи, а втім навіть за таких умов підлітки відчувають себе ізольованими від світу. Адже головне в спілкуванні не кількість, а якість. Зближують людей лише разом пережиті події та емоції, а з останнім у нас часто складно: скільки разів ми казали дитині "не плач", "не злися" і тому подібне? На жаль, блокуючи негативні емоції, людина водночас втрачає здатність відчувати й позитивні. Не маючи змоги проговорити те, що накопичилось на душі, намагаються позбавитись цього тягаря, тікаючи в шкідливі звички, завичаючи в комп'ютерах та смартфонах, здійснюючи екстремальні вчинки... Або ламаються та стають зручними для всіх "роботами", от тільки щастя це чомусь не приносить (як от герою цієї статті).

Наші емоції часто губляться у великому світі...
Автор фото Carson Arias

На уроках у школі - теми, визначені програмою, на перервах готуєшся до наступних уроків, у гуртках весь час іде на якесь заняття, а коли намагаєшся поспілкуватися з однолітками, то дуже часто виникають непорозуміння та конфлікти, які важко розв'язати самотужки. Дітям часто не вистачає вміння грамотно сперечатися та відстоювати свою точку зору, не кажучи вже про спільноти однодумців. Саме як таку спільноту ми задумали дискусійний клуб "TanDeM", де підлітки зможуть вільно поспілкуватися на різноманітні теми.
Для першої зустрічі 17 вересня ми вибрали актуальне питання: "Чи захоплять роботи світ?". Ми не будемо вигадувати відповідь, а скоріш намагатимемось скласти прогноз співіснування людей та роботів на найближчі 5-10 років. А водночас - розслабимось після шкільного тижня, граючи в рухливі ігри! Приєднатись до нас можна, зареєструвавшись за цим посиланням.
Підписуйтесь на нашу сторінку, щоб бути в курсі наступних подій: facebook.com/tandem.open/

До зустрічі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський