Як ми керували роботом та собою на Дикому Заході

У цю неділю відбулася перша зустріч сезону змагань TanDeM OzoRally, що водночас є курсом, в рамках якого діти та дорослі вчаться керувати та програмувати робота Ozobot на різноманітних тематичних трасах, а також представляють власні LEGO-розробки. Цього разу темою був "Wild West"  "Дикий Захід", а траса виглядала так:


Індіанці, шериф, ковбої, скарби... На нас чекають пригоди!

Учасники наших попередніх заходів уже знайомі з кмітливим Ozobot'ом та функціями його кольорових датчиків: робот здатен зчитувати різнобарвні коди на чорних лініях та діяти відповідним чином. OzoRally допомагає зрозуміти та відчути інші можливості робота: ним можна керувати з планшета або телефона по Bluetooth, змінювати кольори його оченят-лампочок, пришвидшувати, сповільнювати  все, що завгодно! Отакий інтерактивний пілот гоночної машини! Але управління все ж  в руках людини.


Учасник команди "Акули" FaNt0m проїжджає найшвидше коло (12,23 сек.)

Щомісяця ми підбиваємо підсумки в загальнодоступній турнірній таблиці (кожен учасник має нікнейм), а найкращі команди та пілоти отримують призи. Та найголовніше для дітей – можливість знайти нових друзів та поспілкуватися зі старими, дізнаватися нове. Що посприяє цьому краще, ніж командна робота? Окрім того, діти вчаться успішно долати труднощі, не втрачаючи контакту зі своїми емоціями. Цього разу у веселій грі ми шукали скарби таємничого Джонні Крокера (цей хитрун наказав зібрати їх без допомоги рук). Порухались та добре відпочили перед новим заїздом, а наш наймолодший глядач потім вправно перерахував усе зібране.


А ще в той день Ozobot катався по лабіринту із сюрпризами. Пройти його було не дуже просто, але наші учасники впоралися!


Перерва на чай виявилась дуже вчасною: вміємо чергувати напругу та відпочинок.


Ох, це гостро-солодке відчуття драйву та емоційної напруги, коли проїздиш трасу на час... А потім  радість фінішу і навіть якщо це не перемога, то досвід та особисте досягнення. Діти часто шукають схожі емоції в комп'ютерних іграх, тоді як OzoRally дає їх ще більше, при цьому не відриваючи від реального світу. Поряд друзі та тренери, що завжди підтримують. Це додає впевненості в собі, а отже, надихає на подальші перемоги! 


У командному заліку цього разу була нічия: враховуючи сумарний час кіл кожної команди, по 5 залікових балів "Бананам" та "Акулам". Хто ж з них стане переможцем? Або з'являться нові сміливці, що забажають побити їхні рекорди?
Хочете кататись разом із нами? Приєднуйтесь на сторінці https://www.facebook.com/tandem.open/ та реєструйтесь на наступне OzoRally за посиланням http://bit.ly/2vvBTxM Чекаємо на учасників віком від 9 років, а також їхніх батьків та друзів, що хочуть подивитися, як все відбувається. Вік учасників необмежений, тож дорослі також можуть реєструватися. А от кількість місць обмежена, тому встигайте!

Дякуємо учасникам та гостям за натхненний чудовий початок навчального року! До зустрічі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський