10 різдвяних книг для підлітків і дорослих

 

Сьогодні пропонуємо вашій увазі 10 різдвяних книг для підлітків (Young Adult) та дорослих. Фото обкладинок взято із сайтів відповідних видавництв (посилання на ці сайти містяться у заголовках відповідних книг).



Венді Лоджіа, «Усе, що я хочу на Різдво», видавництво Ранок.

У книзі оповідається про дівчину Бейлі, що вважає Різдво найліпшим святом року й ретельно до нього готується. Вона сподівається на здійснення найзаповітнішого бажання – поцілуватися з коханим хлопцем під омелою. Та що робити, коли претендентів на руку й серце дівчини аж двоє? Кого обере Бейлі: Чарлі – таємничого незнайомця з британським акцентом, чи Джейкоба – привабливого спортсмена?



Чарльз Діккенс, «Різдвяна історія» – саме під такою назвою вийшов класичний твір “A Christmas Carol” у видавництві Старого Лева. Інші варіанти назви – «Різдвяна пісня в прозі» або «Різдвяне оповідання з привидами». Головний герой повісті – старий скнара Ебенезер Скрудж, що вважає Різдво та й взагалі свята нісенітницею. Аж ось у вечір Різдва до нього являється привид компаньйона Марлі, а згодом – Дух Минулого, Дух Теперішнього та Дух Майбутнього Різдва. Ці зустрічі дають змогу Скруджу переглянути свої погляди на життя. Сам цей текст Діккенса став могутнім поштовхом до створення своєрідної «різдвяної філософії», що культивується тепер не лише в англійців, а й в усьому західному світі.



Кетрін Дойл, «Диво на вулиці Ебенезера», видавництво Старого Лева – твір, інтертекстуально повязаний з класичним текстом Діккенса. Вічно заклопотаний бізнесмен, батько десятирічного Джорджа, заборонив Різдво у їхньому домі. Яким же чином хлопчику все ж вдасться отримати відчуття свята? Яким чином різдвяна магія виявиться сильнішою за будь-яких буркотунів?



Меґан Квінн, «Твій милий Скрудж», видавництво Старого Лева. Нола розійшлася зі своїм хлопцем Калебом, а ще вона не любить Різдво. І – от несподіванка! – одного дня вона отримує лист від такого собі Скруджа, що поділяє її почуття стосовно свята, так само його ненавидить. Що ж відбудеться далі і до чого призведе це листування з незнайомцем? Історія про те, що різдвяні дива інколи трапляються.



Дж. Р. Толкін «Листи Різдвяного діда», видавництво Астролябія. Це дивовижні різдвяні історії, які протягом років Дж. Р. Р. Толкін писав для своїх дітей, оформлюючи їх у листи. У цих листах наявні дивовижні розповіді: про те, як північні олені зірвалися з прив’язі та розкидали подарунки по всій околиці; як Білий Ведмідь гепнувся на будиночок Різдвяного Діда з висоти крижаного шпиля, про боротьбу з капосними гоблінами, тощо, тощо.



Джеймз Паттерсон, Тед Сафран, «Дванадцять шалених днів до Різдва», видавництво Vivat

Про дванадцять днів, що перевертають життя родини Салліванів з ніг на голову. Зазвичай вони не святкують Різдво, але цього року хтось таємничий надсилає подарунки вдівцю Генрі Саллівану та двом його дітям. Впродовж дванадцяти днів їхній дім наповнюється галасливими тваринами та гостями, які вимагають уваги. Тож чи не є дивом таке повернення Різдва?

 


Кортні Коул, «Різдвяна сукня», видавництво Книголав. Меґан Джулліард вимушена повернутися з Нью-Йорка до Чикаго, щоб перейняти на себе управління багатоквартирним будинком після смерті свого батька. Це заважає її мрії побудувати кар’єру у модній індустрії (до цього вона працювала в модному журналі і мріяла стати дизайнеркою одягу). Здається, що все йде шкереберть і настрій абсолютно несвятковий, та все ж, це історія про магію Різдва з дрібкою романтики.

 


Кетрін Райдер, «Поцілунок у Парижі»видавництво Старого Лева.

Напередодні Різдва доля зводить американку Серену, що прилетіла до Парижа, щоб разом з сестрою влаштувати сімейну мандрівку та створити особливий фотоальбом, та француза Жан-Люка, що має закінчити фотопроєкт для університету. Ці двоє неабияк дратують одне одного. Чи може з ними статися якесь різдвяне диво, ну як мінімум те, що вони терпітимуть одне одного цілісінький день?

 


 Кетрін Райдер, «Поцілунок у Нью-Йорку», видавництво Старого Лева.

Ще одна легка романтична історія з антуражем Різдва. Пригода Шарлот і Ентоні напередодні Різдва в Нью-Йорку починається з книжки «Забудьте своїх колишніх за десять простих кроків». І Шарлот, і Ентоні, мають потребу забути минуле та розпочати нове життя. Тож скасований рейс Шарлот дає їм змогу подовше побути разом і відкритися одне для одного. Чи вдасться їм відкрити серця для нового кохання, адже на Різдво трапляються дива?

 


 Фенні Флеґґ, «Різдво з червоним кардиналом»КСД.

Дізнавшись про невтішний діагноз від свого лікаря, Освальд вирішує зустріти своє останнє Різдво не в Чикаго, а в чарівному віддаленому містечку Лост-Ривер. У цьому містечку листоноші пересуваються човнами, а місцеві жінки – членкині таємничої спільноти, яка підпільно робить добрі справи. Освальд заходить до крамниці і знайомиться з пташкою на імя Джек. Які ще дива чекають на нього в цьому дивовижному місті?


Щоб дізнаватися більше про цікаві книги та наші освітні проєкти, підпишіться на сторінку Творчого об'єднання TanDeM у Фейсбуці та канал у Телеграмі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський