Космічні мандри - настрій, що розігнав хмари!

20 травня 2017 р. у коворкінгу "DataHub" відбулася ігролекція "Космічні мандри", організована Творчим об'єднанням "TanDeM". Учасники заходу, діти від 10 до 15 років, - по-справжньому зацікавлені сучасною космонавтикою. Вони не лише із задоволенням слухали нову інформацію, а й самі розповіли багато цікавого, а також застосували свої навички в "марсіанській" вікторині, заробивши шоколадні медальки на всіх та дві особливі цукерки для найактивніших гравців.


 Зацікавлено слухаємо: Максим Савченко розповідає про перші уявлення людства щодо космічних подорожей

Наука - це завжди неоднозначно: ставимо запитання, щоб шукати відповіді разом!

Повторюючи принцип дії ракети (відомий нам з попередньої ігролекції "Корифеї космонавтики"), діти зіграли в рухливу гру, що допомогла зрозуміти механізм ракетного запуску.
Розподіляємо ролі, щоб зіграти в політ ФАУ-2

А далі - вирушили в космічну подорож на Місяць, скориставшись вже відомою нам трасою Кондратюка (саме цей український дослідник винайшов найзручніший спосіб дістатися Місяця, яким згодом скористалися американці). Плануючи наш політ, ми водночас вчилися програмувати Ozobot'а - маленького розумного робота, що на кілька хвилин став для нас космічним кораблем.

Розбираємося з кодами Ozobot! Плануємо все чітко - справжня командна робота!


А ось і результат - місячна траса готова!

У перерві грали в ще одну рухливу гру - "Зоряні війни", де кожен був вправним джедаєм, готовим позмагатися із суперниками.

Після виснажливої подорожі не завадить і підживитися: поспілкувавшись про їжу космонавтів, ми дістали згущенку, джем та горішки і зробили свої їстівні ракети!


Було солодко та смачно!

Маршрут на Місяць - відомий та вже пройдений людством етап освоєння космосу. А в майбутньому на нас чекає ще багато нових відкриттів, найближче з яких - політ на Марс. Відомо, що вже сьогодні Ілон Маск та його команда активно розробляють програму цього польоту. В другій частині ігролекції ми дізнались про те, на якому етапі знаходиться програма зараз, а також освіжили наші знання про червону планету у веселій вікторині.

 Так-так, задачі ми теж вирішували!

"То я можу прийняти вашу остаточну відповідь?"

Спостерігаємо за зльотом ракети "Falcon 9": хвилювання не менше, аніж у Ілона Маска

Таким чином, за три години ми встигли побувати на Місяці та Марсі, запрограмувати Ozobot на політ власноруч спроектованою трасою, дізнатись про будову ракети та космічні плани людства на майбутнє! А ще наш настрій був настільки класним, що, певно, від цього і на небі розвиднілось: коли ми розходились, дощем, обіцяним у прогнозі, навіть не пахло (сподіваємось, що наші учасники ввечері ще й добре погуляли!).


Дякуємо всім за добре проведений разом час, а Володимиру Селюху - за технічну підтримку та фотозйомку під час заходу.
Поспішаємо повідомити, що креативний простір "TanDeM" має в запасі ще декілька космічних ігор, для яких потрібен додатковий час: тому очікуйте невдовзі запрошення на ще одну (бонусну) космічну зустріч! Щоб отримувати оновлення про наші заходи, підписуйтесь на сторінку www.facebook.com/tandem.open/
Чекаємо на Вас!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Київ крізь часи - від Золотих Воріт до Контрактової площі

Стрілецька - вулиця, що дозволяє знову відкрити для себе Київ

Занурення в історію сучасної школи: Ян Амос Коменський